578989_4738096737244_167363250_n

Jag fick reda på att jag var gravid den 6/7-12 och strax efter sökte jag mig till andra blivande mammor med BF i Mars 2013, som jag då var beräknad till. Jag hamnade, precis som många andra på Familjeliv.se & en grupp för just Marsbebisar 2013. Vi var redan då ett stadigt gäng kvinnor från hela Sverige men även en del utanför Sverige (svenskar), i alla åldrar, förstagångs mammor som erfarna flerbarnsmammor. Tidigt i graviditeten började vi kommunicera, dela med oss av funderingar, oron, erfarenhet, längtan och ja, allt som har med graviditeten att göra och längtan till ett barn. Jag skapade även en grupp för just förstagångs mammor, då tankarna oftast är lite annorlunda. I septembermånad, 2012, föreslog en av oss att vi kanske skulle gå över till Facebook istället, lättare att hålla koll på samtalsämnen, lägga upp bilder osv. Sagt och gjort så startade hon en grupp, hemlig och stängd då många i gruppen inte hade kommit ut med graviditeten offentligt. Sakta men säkert började gruppen att fyllas på med blivande mammor från gruppen från Familjeliv.se men även medlemmarnas vänner och bekanta som väntade barn i spannet slutet av Februari 2013 till början på April 2013.

Vi delade med oss om allt som berör graviditeten, oron, krämporna, kamperna, magbilder, längtan, ultraljudsbilder, namn, förlossningstankar, förberedelsen inför bebisen ankomst och annat som berörde våra liv på ett eller annat sätt. Ju längre in i graviditeten vi kom ju fler av oss började drabbas av allvarliga gravidkrämpor. Jag insjuknade i svår preeklampsi (havandeskapsförgiftning) och vart inlagd på sjukhuset, jag var inte ensam om detta & vissa drabbades av HELPP. Flera drabbades av Hypermesis, en av oss var rullstolsbunden pga foglossningar, andra drogs med hemska sådana med. Graviditetsdiabetes drabbade några av oss (inklusive mig). Vi täckte i princip alla tänkbara graviditeteskomplikationer.

I December började gruppens tjuvstartare att tillkomma. Första bebisen föddes den 5/12 (BF 7/3), sedan kom nästa den 14/12 (BF 7/3), 26/12 (BF 7/3), 10/1 (BF 8/3), 29/1 osv. Gruppens prematurer började titta fram av olika anledningar. Bland de fanns min lilla kille som kom den 10/1 pga havandeskapsförgiftningen. Men det otroliga i detta som ni ser är att de första prematurerna som föddes hade samma BF datum (förutom vi som hade dagen efter), bodde i Stockholm och hamnade på samma sjukhus, samma neonatalavdelning, vårdades av en i gruppen (en annan mamma som jobbar på neonatalavdelningen) och skrevs sedan ut i nästan samma veva. Oddsen för detta är nog rätt så litet.

Idag är vi 174 mammor med barn födda December 2012 – April 2013, vi har regnbågsfamiljer, tvillingar, IVF barn & prematurer. Gruppen har för oss betytt så otroligt mycket, ibland nästan avgörande, både under graviditeten, under våra kamper, under våra sjukhusvistelsen, under oron, sorg men även lyckan över de första ultraljuden, de första sparkarna, de första känningarna för förlossning, förlossningen i sig, ibland har det i princip varit live uppdateringar under förlossningar och färska bebisbilder & videon. Vi har tillsammans, 174 kvinnor delat med oss och varit med på en fantastisk resa från plusset till bebisen första andetag. Idag pratar vi om allt från amning, flaskmaning, sömnbrist, första leendet, bajsblöjor, kaskadspyor, ja allt som kommer med småbarnslivet. Men vi slutar inte där, bandet vi har, har tagit oss till att öppna oss om privata saker, familjelivet, jobbet, studier, relationer, livshistorier och allt som berör livet. Vi dömer inte varandra, vi är öppna för allt, vi peppar, vi stödjer & finns bara till för ventilering. Vi skippar google och BVC ibland för kunskapen som vissa av oss har är otrolig. Det kommer naturligt att vända sig direkt till gruppen före allt annat. Utöver detta tål det att tilläggas att en parallell pappagrupp skapdades på Facebook, då våra partners kände att de också saknade ett forum för deras känslor och tankar. Där fick de ventilera sig om sina hormonella fruar/sambon/flickvänner, tankarna inför pappaskapet, bebisen anskomst osv.

Vissa av oss har redan träffats i omgångar i våra orter. Vi har träffats ute i naturen, på caféer med våra små och äntligen fått sätta ett riktigt ansikte och en röst på de fantastiska kvinnor vi delat våra liv med sedan mitten av förra året. Men vår önskan och mål är större. Vi skulle vilja få möjligheten att alla, 174 mammor (så gott det går) få träffas på riktigt, samlade på ett och samma ställe och få krama om den kvinnan som på andra sidan vårt långa land fanns där som stöd när allt kändes tufft, hon som sa de orden som gav en styrka att kämpa vidare, hon som varje morgon satte ett leende eller en skratt på ens läppar med sin humoristiska statusuppdatering, hon som tipsade om något som räddade ens dag, hon som var en del av den stora gruppen av styrka, omtanke, gemenskap & kärlek.

Så nu söker vi företag som skulle vilja sponsra/hjälpa oss att kunna få till en sådan träff. Stockholm, i slutet av sommaren hoppas vi på. Vi är flera kvinnor ur gruppen som söker oss ut för att få hjälp med detta. Det skulle betyda otroligt mycket för oss alla att få kunna ses och samtidigt skulle detta bli en fantastisk historia för omvärlden att få ta del av och för fler att veta att detta gemenskap finns och gör otrolig skillnad.
Läser du detta och är intresserad av att hjälpa oss på något sätt, kontakta mig på kontakt[@]alisagonzalez.se.

Den 2/5 intervjuades en av våra medlemmar av radio P4 Västmanland angående vår grupp. Ni kan lyssna på det här nedan, 1 timma & 30 minuter in i sändningen :)

Lyssna: P4 F\u00f6rmiddag V\u00e4stmanland 20130502 09:33','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}" alt="" />

||||| 0 Gilla! |||||

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lånar denna från Zariiisen & kör igång imorgon :)

Dag 1: Ditt senaste köp
Dag 2: 10 fakta ingen vet om dig
Dag 3: Någon eller några du saknar
Dag 4: Dina 3 favoritlåtar just nu
Dag 5: En låt som får dig att gråta
Dag 6: En sak du aldrig kommer att göra
Dag 7: Ditt stora beroende i livet
Dag 8: Din favoritprodukt inom skönhet just nu
Dag 9: Dina smycken
Dag 10: En bild av dig själv som du tagit idag
Dag 11: En bild på din handstil
Dag 12: En sak du garanterat kommer att göra inom 5 år
Dag 13: 5 saker du önskar dig
Dag 14: Något du är rädd för
Dag 15: Din favoritpryl i hemmet
Dag 16: En låt som du är trött på
Dag 17: 10 personer/saker du skulle ha tagit med dig till en öde ö
Dag 18: En bild av dig själv som barn
Dag 19: Innehållet i din väska
Dag 20: Parfymerna du använder
Dag 21: Din värsta ovana
Dag 22: Dina 5 favoritväskor
Dag 23: Ditt nattduksbord
Dag 24: En bild på ditt husdjur/barn/vän
Dag 25: Min stora idol
Dag 26: Något du är väldigt trött på just nu
Dag 27: En låt som beskriver hur du känner dig idag
Dag 28: En historia du tycker är rolig
Dag 29: Ditt bästa kärlekstips
Dag 30: Den finaste saken du äger

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_7945

 

Som sagt så bjöd dagen på en mamma & bebis fika/lunch. Mötte upp F vid Centralen & så gick vi i den hemska blåsten till S:t Eriksplan för att luncha/fika på Rörstrands Slottscafé. Toppen ställe, stort, barnvagnsvänligt, trevlig personal, god mat & mysigt ställe. Vi var där i ett par timmar, åt en smarrig caesarsallad, drack en latte & en god bakelse, pratade massa mamma & bebissnack och hade det mysigt med lillkorven och hennes fina tös. :)

IMG_7951

 

Vid 14:30 sa vi hejdå och vi åkte hemåt. Mötte upp maken med lillen och så åkte vi & köpte en diskmaskin. Efter 4 år skaffade vi äntligen en. Jag ska ALDRIG mer klaga på IKEA & uppbyggnaden av deras möbler. Att installera en diskmaskin slår det med hästlängder. Höll på att installera den i 4 timmar & vi är ännu inte klara. Men vi körde igång en tvätt ändå. Vi överlevde & drunknade inte. Tackar Nathan som lät oss båda hålla på med den i lugn & ro. Skrutt. Nu är jag så slutkörd så jag nästan vill gråta. Imorgon väntar städning av köket som ser ut som ett bombnedslag och just ja….installera klart diskmaskinen. Oh the joy.

Nu väntar jag på att lillen ska vakna, så han kan äta & vi kan gå och lägga oss. Gäsp…

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

söndagen

 

Gick inte att blogga igår, något knasade med bloggen, så uppdateringen får komma idag :) Gårdagen gick i vilospår, som en söndag ska vara. Vi åkte på morgonen & handlade lite gott till frukost & lunch & sedan spenderades resten av dagen i sovrummet med filmer & massa familjemys.

Idag väntar en bebisträff i stan :) Ska träffa en vän & gammal arbetskollega som fick en dotter i början på december, dock en fullgången tös så det lär vara en del skillnad mellan henne & skrutt. Men ack så kul det ska bli :) Hoppas att regnet håller sig borta bara!

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

Shoppingrunda

 

Sitter i soffan medan en utslagen Nathan ligger bredvid & sover djupt. Vilken dag det varit :) Först åkte vi tidigt på morgonen (10:00) till Bromma Blocks, shoppade lite till skrutt & sedan for vi vidare till Nacka Forum. Shoppade lite till där, åt lunch & köpte fika. Gillar Nacka Forum allt mer för varje gång vi åker dit (inte ofta). En mycket modern galleria & amningsrummet/skötrummet var verkligen av toppklass. Nathan uppskattade blöjbytet där. Vi kom hem vid 2 slaget, tog en powernap i sängen hela familjen & sen åkte jag & lillen till mina föräldrar & syskon & maken åkte senare in till Globen för att se på Hockeymatchen live.

Det har varit en härlig dag & nu ska det bli ännu härligare att bara koppla av i soffan :) Här nedan ser ni vad som shoppades hem till skrutt.

IMG_7881

Det blev 2 pack linnen & en byxa som maken valde till sommaren, en jeansaktiga jacka, en ursöt cardigan från Lindex & två tunnare mössor och ett par mjukisskor från H&M. Sedan köpte jag ett par fina gelpennor i olika färger för att fylla i lillens bok & så köpte vi en ny leksak som ska hänga i barnvagnen nu när han blivit allt mer aktiv & intresserad av leksaker :)

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

Bumbo

 

Igår hämtade vi ut Bumbon som vi beställt till lillen då han så gärna vill sitta & vara med. Han uppskattade den :) Men tyvärr har han inte mycket tid kvar i den, lilltjockisen. Om några veckor är han lite för stor för den. Synd, för den är verkligen superbra, borde finna si flera storlekar. Men han får njuta av den så länge den finns & träna rygg & nacke.

:)

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

Bebisträff

 

Igår var en fartfylld dag som började med att jag och Nathan åkte in till stan för att möta upp M & L och deras småttingar F & N :) Har berättat om de tidigare, vi låg alla tillsammans inne på neo samtidigt och innan det hade vi kontakt via en marsmammor FB grupp. Solen sken som bara den så vi tog en promenad till Medis och satte oss på ett café, på uteserveringen. Åt lite, pratade, beskådade våra små & hade det trevligt. När solen försvann därifrån gick vi vidare till en park på söder, satte oss på en filt, tog bilder på våra små, matade, bytte blöja, babblade på och hade det supertrevligt :)Fantastiskt att få kunna hålla kontakten med sådana härliga mammor och speciellt när vi alla gått igenom samma tuffa tid på neo med våra små & våra små har t.o.m delat rum med varandra då & då. Tänk om några år, när de är större och vi förhoppningsvis fortfarande håller kontakten, att de kan prata om att de delat rum & legat på neo tillsammans :) Så fint! Nathan var dessutom på fantastisk humör hela tiden :)

Besök

 

Runt 14:30 åkte vi hem & vid 18:00 kom Micke & Sabina över på besök för att träffa lillen då de ännu inte gjort det :) Vi bjöd på GI pizza och de gosade med lillen :) Mycket trevligt & tusen tack för presenterna :)

Efter den fartfyllda dagen slocknade jag & lillen i soffan vid 22:30 & vaknade igen 01:30, matade honom & så somnade vi och sov till ca 07:00. :)

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_7662

IMG_7663

IMG_7664

IMG_7665

eBay såklart & jag får dessutom plats med min iPhone 5 :) Love it!

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_7604

Skrutt har verkligen börjat bli allt mer stark & håller nu huvudet & nacken rätt bra själv. Här sitter han med endast min hand på ryggen som stöd. Han älskar att vara i en sittandes eller stående position & puttar gärna då och då med fötterna när han små-står. Stora killen. Han har även hittat sina händer & fingrar & tar de gärna in i munnen för att smaka på :)

Idag var det dessutom dags för BVC för läkarkontroll och 3 månaders vaccination. Så hur gick det då? UTMÄRKT! :) Lillen väger nu…eller ja, så liten är han inte längre :) Han väger 5280 gram (1653 gram vid födseln), alltså har han gått upp 1200 gram på 4 veckor, så han håller sin kurva uppåt mycket bra & går upp 500-600 gram på 2 veckor, som han stadigt gjort i flera veckor nu. Längden hamnade på 52 cm, så 1 cm plus på 4 veckor vilket är lite litet, och hans längdkurva har planat ut lite (40 cm vid födseln). Men det är inget att oroa sig över, mätningen beror mycket på vem som mäter, hur noga och ibland växer de mer i vikt än i längd. Huvudomfången låg på 40 cm nu (29 cm vid födseln). Så han växer på fint vilket känns underbart då sist vi vägde honom ammade jag full ut, nu har vi gått från helamning, till delamning, till ingen amning utan flaska med utpumpad bröstmjölk & ersättning (50-50).

Sen var det dags för läkaren att undersöka honom. Hon tittade att han följde med blicken, tittade på henne när hon pratade med honom,  tittade i ögat, lyssnade på hjärta & lungor, pratade med honom för att se om han pratade tillbaka och efter en stund gjorde han det, frågade om han log, vilket han har gjort massa gånger, kände på hans huvud, leder, ”privat parts”, mage, rygg, lade honom på mage, han höll upp nacken och huvudet och hon tyckte att han verkligen utvecklas bra enligt sitt BF datum om annat lite bättre. Pratade lite om medicinerna han tar och kontakten vi har med neo på Huddinge.

Sen var det tack och hej och vi gick till BM för att han skulle få sin 3 månaders vaccin. Stackars liten. På BVC är det verkligen inte som på neo. När Nathan fick sin 2 månaders vaccin på neo fick han först en sockerlösning för att lugna, 2 sjuksköterskor höll i var sitt ben och stack in sprutorna samtidigt. Nu fanns det ingen sockerlösning, en BM stack honom i ena benet, han skrek och grät till men lugnade sig och då stack hon in i andra benet & då var det inte alls roligt. Men efter 1-2 minuters gråt lugnade han sig & somnade. Lillskrutten.

Vi har en stor & duktig kille hemma. När vi väl kom hem låg/satt han i soffan & berättade (jollrade) hur jobbigt det hade varit (gissar vi på, för han babblade på) :) Nu håller vi koll på honom & ser hur han reagerar på vaccinet, än så länge är allt fint & vanligt med honom.

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments