Del1

Året började med att jag vaknade 23:57 hemma, på permission från sjukhuset, skålade med maken och somnade sedan om. Året fortsatte med att jag var inlagd på sjukhuset (SÖS) med svår havandeskapsförgiftning, dagliga blodprover, CTG, stickningar, sprutor, mediciner, TUL, smärtor, oro, rädsla och ovisshet. Den 10/1 klockan 10:17 lades jag på operationssängen då mitt läge snabbt försämrades. 10:21 föddes får underbara son Nathan i vecka 31+5 med sina 1653 gram och 40 cm. Nu började 1 månads resa på neo med blandade känslor. Föräldraskapet började inte som vi tänkt. Vi bodde i ett rum på neo och tog varje dag som den kom.

Del2

Den 4/2 fick vi äntligen åka hem med vår lilla, lilla kille. Nu började livet ”på riktigt” som föräldrar. Med oro om att få igång amningen, att Nathan skulle gå upp i vikt som han skulle och växa. Vi hade hemsjukvård i 3 veckor och den 18/2 drogs sonden, Nathan åt nu helt själv (ammade). Jag var fortfarande inte frisk från havandeskapsförgiftningen, mina njurar hade inte återställt sig (än idag är de inte helt återsällda, men på god väg) så det var urinsamling, blodprover mm. Vi njöt av vår fina kille, sög in det sista av vintern och inväntade våren. Besökte en fiskspa för första gången med Adlen och lillkillen blev allt mer levande, efter att ha haft ett spädbarn 2 månader längre än ”vanligt”.

Del3

Våren och starten på sommaren bjöd på fantastisk väder, det grillades ute,vi njöt av uteserveringar, besökte Fjärilshuset, och vandrade längst strandvägen. Nathan växte allt mer, började med smakportioner av mat, tränade nacken i magläge, gjorde en fotavtryck som var 5 månader efter hans första, då han var 5 dagar gammal. Stora kille ville sedan inte ligga i vagnen längre, så vi bytte till sittdelen.

Del4

Sommaren kom och den bjöd på fantastisk väder. Midsommar firades på Skansen, sedan var vi på W’s dop, besökte Aquaria, badade ute både i pooler och stranden, träffade mina marsmammor och marsbebisar en hel del gånger, var på Friends Arena för första gången och såg AIK spela fotboll. Vi var på Kaknästornet och en del andra utflykter.

Del5

Sensommaren bjöd på Kolmården med vänner, stora kille växte och fick byta till en större bilbarnstol, han gjorde sin första målning, lärde sig att sitta bra själv utan stöd och vända sig från rygg till mage och tillbaka. Hösten var vacker. Nathan fick sin första tand och vi besökte Underbarabarnmässan.

Del6

Lillkillen växte på och kärlek för honom än mer varje dag. Den 1/11 flyttade vi till Mariehäll, lite oplanerat, till en 3:a på 73 kvm och jag blev förälskad i vårt hem och är det än idag. I samband med flytten lärde sig Nathan att själv sätta sig upp, krypa och sedan även ställa sig upp och gå längst möbler. Vi avnjöt av mysa höstdagar ute. Nathans prematurdocka kom efter 2 månaders väntan och känslorna var många. Så stor vår kille blivit. Sedan var jag och han på SÖS och slog in julklappar till de barn och familjer som skulle ligga på neo över julen. Betydde så mycket för oss. Vi julpyntade hemma och Nathan hjälpte till.

Del7

Årets första och enda snö föll, men försvann samma dag. Vi tog lite julkort och skickade även ut våra allra första julkort till familj och vänner. Snön fanns inte i sikte men vi vandrade ändå runt på julmarknad, maken åkte skridskor och jag och Nathan myste. Nathan bakade sina första pepparkakor med morbröderna och strax därefter blev Nathan sjuk i tredagarsfeber. Det värsta hittills. Hög feber, mat & dryck vägran och besök på sjukhus med vätskeersättning. Vi firade ju i dagarna 3. Den 21/12 hos mina föräldrar och syskon, den 24/12 hos oss med vänner…

Del8

 

Den 25/12 hos oss med svärfamiljen. Nathan fick massa fina julklappar som vi är otroligt tacksamma över. Om 10 dagar fyller vår stora kille 1 helt år och som ni förstår har året präglats av det finaste vi har, vår älskade son. Trots en tuff första del av året med sjukhus, neo och oro så har vi haft vårt livs finaste och bästa år. Vi fick återuppleva vårt egna liv med alla första gången stunder.

Nu inväntar vi nästa år med förhoppningar om ännu ett bra år, med vår fina familj. Jag börjar jobba om 13 dagar och maken kommer då att vara hemma med Nathan på heltid. Jag är övertygad om att 2014 blir ännu ett år med Nathan i sikte :)

Tack alla ni som följt min blogg genom åren, med alla upp och nedgångar. Jag hoppas att vi fortsätter att skrivas nästa år med och från mig, till er alla, ETT GOTT NYTT ÅR! 

||||| 0 Gilla! |||||

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

IMG_7227

Idag hade vi besök av våra vänner Juan, Yohanna & lilla Laura. Vi hade en liten minijulfika, tog igen massor, pratade, fikade och barnen busade :)

IMG_7228

Mys innan fika :)

IMG_7231

Fikadags :) (inget juligt på bordet dock haha, alla har väl tröttnat)

IMG_7233

Sen var det julklappsöppningsdags :) Mysigt!

Lillen sover sedan någon timma tillbaka och vi andas ut. Nu är all julfirande för året avklarat & imorgon väntar nyårsfirandet hemma i lugnet. Idag var vi iväg och handlade allt inför matlagning och det var banns mig mer folk ute idag än till jul. Jisses.

Hörs imorgon, sista dagen på året, galet, man har precis lärt sig att säga att det 2013, och nu ska man in på 2014! Tiden flyger! Nästa år har jag levt i Sverige i 20 år. Galet!

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_3111

Den 17/12 förra året blev jag inlagd på SÖS pga högt blodtryck mitt i min graviditet (var i vecka 27+5). Hela vår tillvaro ändrades hastigt och en mitt livs mest traumatiska resa började. Den 21/12 förra året skrevs jag ut och sjukskrevs till 100% fram till den 20/1 pga då lätt havandeskapsförgiftning. Den 26/12 förra året blev jag sämre och lades in igen med svår havandeskapsförgiftning. Min vardag fram tills lillens ankomst den 10/1, var en minst sagt traumatisk resa. Jag bodde på sjukhuset, lämnade blod och urin 2 ggr om dagen, infarter byttes varannan dag, blodosckermätningar, insulinsprutor, smärtor gick om varandra, oron, ovisshet, CTG 3 ggr om dagen, TUL mm. Inte konstigt nog, i år, vid samma tid, kommer alla dessa minnen tillbaka och man minns hur man hade det förra året.

IMG_3130

I några dagar nu har jag varit otroligt sugen på flingor med filmjölk och strösocker. Något som jag aldrig ätit i mitt liv tidigare….förutom då, för 1 år sedan, när jag låg på sjukhuset. Just dessa flingor åt jag varje morgon och varje kväll. Jag minns smaken, känslan, hur jag serverade upp de och åt de framför Halv Åtta Hos Mig (som jag såg på paddan, alla ja 70-någonting avsnitt).  Ett år senare minns min hjärna det och påminner mig. På gott och ont. En del av mig vill äta de, vill gå ned till Willys och inhandla det som behövs, men en del av mig vet att när jag väl tar första skeden i munnen kommer jag att svälja mer tårar än flingor och filmjölk.

Hjärnan, vilken otroligt mekanism. 

P.S: Ni kan läsa mer om min tid på SÖS HÄR!

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, men vi har bara tagit igen den aningen intensiva julen hos oss. Nu i dagarna har vi mest tagit det lugnt, lilla familjen hemma. Nathan är mitt uppe i en krävande utvecklingsfas och är till och från ett litet gnällmonster. Men å andra sidan sker det massa roligt i hans utveckling. Så inget spännande händer/har hänt. Till nyår kommer vi att vara hemma, lilla familjen, laga god mat (mash potatos, pot roast mm) och förhoppningsvis hålla oss uppe till tolvslaget för att se fyrverkerierna, som nog kommer att vara sååååå fantastiska att beskåda från vårt vardagsrum då vårt höghus är på en kulle och vi har en fantastisk utsikt. :) Sen blir det spännande att se om och hur Nathan kommer att sova med all smällande utanför. Blir en spännande dag & natt. Den 1/1 ska vi sedan till makens familj på middag.

IMG_6666

Vi är i full rulle med att planera Nathans 1 årsfirande som det är mindre än 2 veckor bort (galet att min lilla bebis ska fylla 1 år). Vi kommer att ha 24 vuxna och 9 barn hos oss, i vår trea. Vad har vi gett oss in på? Vi har sittplatser för högst hälften (om ens det). Men vi ska se hur vi löser det. Hade inte räknat med att i princip alla man bjudit skulle komma. Men det ska bli otroligt roligt. Funderar på att bjuda på självplock i form av pasta sallad, lite bakelser och små snacks (till vuxna och barn) och så tänkte jag, Sveriges Sämsta Bagare, baka 2 tårtor, en till vuxna (och barn som äter socker) och en till barn (som inte äter socker). Det är mycket planering. Sedan direkt efter nyår ska all julpynt bort (annars brukar det få vara kvar till min födelsedag) för Nathans födelsedag ska inte präglas av julen utan av Dora Utforskaren :) Haha!

Sedan förbereder jag mig mentalt på att jag om lite mer än 2 veckor ska återvända till jobbet igen efter lite över ett år ifrån. Nervöst. Himla nervöst. Som första dagen på ett nytt jobb. Och nog kommer det att vara så, för mycket förändras på företaget på ett år, det vet jag efter 5 år där. Det är lite längtan över att få börja jobba, ”använda hjärnan”, utmana mig själv och utvecklas, lite skräck över om jag kommer att vara lika bra som jag var innan jag hastigt försvann, om jag kommer att kunna komma in i allt ”tillräckligt snabbt” och bra, hur jag kommer att känna mig att vara utan Nathan så många timmar på dygnet och samtidigt lite förtjusning över att få komma hem efter jobbet till min guldklimp och få vara mamma och njuta av honom. Många känslor. Många tankar.

Just nu sitter jag och maken i soffan och lillen har sovit sedan en timma tillbaka. Vi andas ut efter en minst sagt krävande eftermiddag. Han gnällde non-stop i princip i 4 timmar efter att han vaknade från sin tupplur. Spelade ingen roll vad vi gjorde. Gnäll & gnäll. Imorgon hoppas vi på en bättre dag med lillherrn.

Ja men nu har jag uppdaterat, er få som är intresserade och är trogna läsare :) God fortsättning!

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_7086

Igår var det dags för årets tredje & sista julfirande. Makens familj skulle komma över.

IMG_7093

Sista fixet av maten med svärföräldrarna :)

IMG_7102

Kusinerna busade massor :)

IMG_7104

Då var det dags att hugga i :)

IMG_7108

Farfar och barnbarnen :)

IMG_7115

Dags för julklappsutdelning :)

IMG_7122

Jag & min pojke :)

IMG_7133

Spänd inför att öppna julklapparna :)

IMG_7140

Min älskling!

IMG_7149

Öppnar julklappar med farfar!

IMG_7156

Fick en fin lära-gå-vagn i julklapp av kusinen :)

IMG_7169

Nathans farfar med Nathans senaste konstverk som han fick i julklapp :)

IMG_7175

Nathans farmor med sin julklapp, en kalender med bilder på Nathan, månad för månad under 2013 (Januari 2014, fick en bild på Nathan i Januari 2013, osv) :) Väldigt uppskattat!

IMG_7202

Och så en familjebild :)

IMG_7213

Glad Nathan & förskräckt Gizmo! Haha!

Ännu en fin jul att lägga i minnesbanken. Det var roligt att vara värd för årets julfirande (förutom den hos mina syskon & föräldrar) och Nathan har verkligen roat sig med alla & allt. Otroligt mysigt. Nathan fick massa roliga leksaker, kläder, lära-gå-vagnen, lära-gå-bil & även en biljett till Disney On Ice den 6/1 (som hela familjen & makens ska få gå på, svärfars julklapp till oss alla). Jag fick bland annat, LUSH badbomber, lite Sephora smink & annat, Twilfit presentkort av maken, Make Up Store smink, nattlinne & kimono mm. Nu ser man framemot nästa jul ännu mer, då han kommer att förstå mer & då även träffa på tomten!

Tacka alla för en fin jul, fina julklappar & underbara minnen :) Hoppas ni mina kära läsare fått en fin jul med! 

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_6877

Julaftonen fortsatte senare med vänner hos oss :) Adlen & Kamran kom på besök, en nyfunnen tradition (vi firade tillsammans förra året med)

IMG_6878

Jag och min stora kärlek :)

IMG_6879

Till Kalle Ankas Jul serverades Hallon & Lakrits glögg, sill, julskinka, lax & potatis. Mums.

IMG_6882

Nathan satt bänkad framför sin första Kallen Anka och blinkade inte ens de första 20 minuterna :)

IMG_6887 IMG_6892

Sen vart det dags för lite fina julbilder innan maten :) Jag & min prins…utan strumpor haha :D

IMG_6898

Kan inte förstå att förra julen låg han i min mage. Min stora kille i sina stora killen kläder :)

 IMG_6905

Mina killar :)

 IMG_6916

Våra fina tillsammans :)

IMG_6930

Och så en familjebild (med människor enbart) :)

IMG_6941

Och så en familjebild med djuren med :D

IMG_6947

Kamran, Adlen & Nathan :)

IMG_6962

Sista fixet inför julmaten :)

IMG_6963

Då hugger vi i :) Julmat delux!

IMG_6966

Julbordsbilden :)

IMG_6988

Julklappsutdelning :)

IMG_6990

Tomte Alisa :)

IMG_6991

Glad kille :)

IMG_6994

Glad tjej :)

IMG_7013

Älsklingen ska få göra eget snus :)

IMG_7015

Testkör nya leksaken :) Godkänd! Tack Adlen & Kamran :)

IMG_7037

Min fina!

 IMG_7066

Och så avslutades kvällen med att testa/leka med de nya leksakerna, mysa i soffan & annat skoj. En otroligt lyckad julfirande med kära vänner. Julklapparna var väldigt uppskattade åt alla håll och kanter :)

 

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

 IMG_6786

Julaftonsmorgonen började såklart med julklappsöppning :) Nathan hade såklart roligare med en julgranskula han lyckats roffa åt sig från granen :)

IMG_6788

Med mamma vid granen :) Fick föresten nattlinnet & kimonon jag har på mig på bilden av maken i julklapp :)

IMG_6790

Med pappa inför julklappsöppningen :)

IMG_6803

Inspekterar nya leksaken :)

IMG_6818

Sådan far sådan son :)

IMG_6820

Mamma hjälper till att öppna nästa julklapp :)

IMG_6839

Försök till familjebild :D Omöjligt att få alla att titta mot kameran samtidigt :D

IMG_6871

Leeloo (ja, både hon och Gizmo) fick lite kex på julaftonsmorgonen :)

Det var mysigt att fira vår första julaftonsmorgon som familj. Även om saknaden av snö gör mycket så var det roligt att se Nathan öppna julklapparna och leka. Senare på dagen var det dags att fira julen med vänner.

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

Klockan är 00:50…den 24/12…alltså är det JUL! GOD JUL!

Eller nått! Jag ligger vaken och kan inte somna. Nathan sover sedan 20:40 (efter en 30 min nattning med gråt, jädrans utvecklingsfas som kört igång & ändrat Nathan till en heeeelt annan pojke) och vi satt upp för Bingolottos Uppesittarkväll, för första gången och vann…inget alls. Typiskt. Men aja, det var roligt i alla fall.

IMG_6917

Idag har vi annars flängt runt från morgon till kväll. Vi åt frukost på IKEA där vi sedan köpte en ny matta (stod inte ut med vår gröna som inte alls passade in i vardagsrummet, varken i färg eller storlek) och 2 kuddar till vår säng. Sedan åkte vi till Willy’s och storhandlade mat till de båda julfirandet vi ska ha hemma hos oss. Väl hemma efter det var det dags att storstäda hemma. Med en gnällig liten var det lättare sagt än gjort, men efter några tippar var allt tipp topp. Nathan var då på bristningsgränsen och efter massa skrik slocknade han i min famn precis innan vi skulle ut igen. Så vi lade oss alla i soffan medan han sov i en god timma. Sen åkte vi till Kista för att inhandla de sista julklapparna. Det var såklart SMOCKAT i Kista, så vi handlade, åt och åkte hem.

Jag borde vara dödstrött och sova som en stock, och trött är jag nog, men det är för mycket spänning i kroppen, nog för allt flängande under dagen men även för all spänning inför julfirandet idag och imorgon. Hjärnan vill inte sluta planera. Hatar när det blir så. Lade mig på spikmattan men det hjälpte inte heller. Så efter 1 timma i sängen rullandes gav jag upp och sitter i soffan med maken som spelar PS3. Vi kommer att ångra oss djupt när Nathan väcker oss vid 6 och en lång dag väntar. Men men, den stunden den sorgen så att säga.

För övrigt är jag ledsen över att julkänslan inte alls infunnit sig i år, så som jag hoppats på. Jag vill tro att det är pga saknaden av snön och kylan. Samtidigt tror jag att jag gjorde stora förväntningar över att Nathan skulle vara med, men han förstår inte ännu på den nivån att det spelar någon roll för honom om det är jul eller Måndag så att säga. Men det kanske känns mer nu när vi ska fira idag och imorgon. Jag hoppas i alla fall att lite juliga känslor ska smyga sig fram.

Aja, nu vart det lite svammel, ska nog testa att sova igen! Natti natt alla fina & god jul på er!

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

20131223-211048.jpg
God Jul kära läsare! Vill önska er alla en fin jul, med nära och kära! Hur ni är firar den eller inte!

Här hemma har vi en gosse som kommit in i en ny utvecklingsfas & är minst sagt en helt annan unge, en liten monster. Men det är jul & det glädjes vi åt! Julen firas i dagar 2 hos oss!

Vi hörs till annandag (eller tidigare om jag får tid över) :)

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments

IMG_6689

Idag var det dags för årets första julfirande, hos mina föräldrar och syskon. Julklapparna låg fint och väntade under granen.

IMG_6696

Lite kramkalas med mormor och morbrodern Andy.

IMG_6709

Pusskalas med mormor :)

IMG_6726

Julgranskulan var otroligt rolig, roligare än allt annat :)

IMG_6734

Öppna lite julklappar :)

IMG_6841

Dags för lite kubansk/rysk julmat :) Smarrrrr!

IMG_6848

Tomtenissarna :)

IMG_6873

Samlade :) En övertrött och överstimulerad kille åkte sedan hem och har lagts för natten. Men inte utan tårar och gråt. Hoppas han får ro under natten i alla fall. Han fick massa fina klappar av mormor, morfar & morbröderna och jag fick lite jag med. Tacksamt :)

På tisdag och onsdag vänta julfirande 2 & 3 :) 

||||| 0 Gilla! |||||

Likes

Comments