Hur många gånger om dagen tvättar du ditt ansikte?2-3 ggr! En på morgonen, har jag haft smink på mig under dagen (på jobbet eller ute under helgen) så tvättar jag den när jag kommit hem får att få bort allt & så en gång till på kvällen innan jag lägger mig.


Har du någonsin haft acne besvär?
Oja, stora problem under tonåren/puberteten, det var så hemskt jag att kunde sitta hemma i dagar utan att gå ut. Mitt ansikte var fullt med det, men sen ungefär i 7:an började det släppa efter att jag oxå fick någon rysk medel mot acne & sen försvann det.

Vilken färg är dominerande i din garderob?

Svart, grått, brunt, rött & andra jordnära färger.

Vilken foundation använder du?
Isadoras HydraLight Water-based Matte Make-up

Vilken är din favorithögtid?
JULEN!!!!!

Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Har nog ingen sådan plats som tur är!

Vad använder du för concealer?
Make Up Stores – Cover All Mix.

Vad applicerar du ditt smink med?
Primer, foundation & concealer med fingrarna & sedan använder jag en contouring borste, en rouge borste, en puder borste, 2 olika borstar till ögonskuggor och sedan en till mina ögonbryn.

Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
Mjölk, kvarg/yoghurt, pålägg (ost, skinka etc), Celsius Lime & Citron & Ägg!

Vem är din favoritkändis?
Det går i vågor. Just nu är jag väldigt förtjust i skådisarna i The Originals :)

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad!!!

Vilken är din favoritaffär?
Beror för vad. Kläder: H&M, MQ & Vero Moda. Mat: Willys eller ICA. Heminredning: Ellos & IKEA.

Använder du mineralsmink?
Inte just nu, men gjort det förr!

Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Morgonmänniska, helt klart :)

Om du var tvungen att bara använda en smink produkt innan du gick utanför dörren, vad hade det då varit?
Mascara!

När började du sminka dig?
Hm, tror det var i 6:an eller 7:an.

Push up, bombshell eller helt utan vaddering?
Utan, har redan stora bröst!

Har du någon gång uppträtt inför massa människor?
Massa gånger. Jag dansade mycket som yngre så det blev på scen, på bröllop, stora fester mm.

Likes

Comments

​God förmiddag kära läsare! Morgonen började tidigt, strax innan 6 faktiskt. Vi åt frukost & sedan begav vi oss till sängen och tittade på filmen Inside Out/Insidan Ut. En sådan otroligt fin och viktig film med ett enastående budskap. Om ni inte sett den, SE den, alla bör, oavsett ålder. Älskade den. Sedan städade vi hemma & nu kom mina föräldrar förbi och tog med sig Nathan över dagen :) Skönt för oss som får vila lite & Nathan får umgås med de och någon annan än oss & ha skoj med mina bröder. Så tacksamt att mina föräldrar tycker så mycket om att umgås med Nathan & inte har några som helst problem över att ta honom över dagen. ❤

Jag & maken ska se vad vi hittar på & vad orken tillåter. Jag är fortfarande med halsont, smått irriterade ögon, lite hosta & ja, kroppen är liksom inte helt 100 ännu. Det var mig en envis bacillusk vi fått, minst sagt. Maken mår bättre än mig i alla fall. Så vi får se vad vi hittar på. 

Ha en fin dag alla & happy halloween! (Juste, måste köpa godis ifall några barn knackar på)

Likes

Comments

När orken för matlagning inte finns, får det bli hämtmat. Blev sushi & gyoza för mig & grabbarna åt yakiniku. Efter att jag jobbade klart för dagen vid 12:30 tiden så däckade jag i sängen, mådde verkligen inte bra, halsen värkte, upp mot öronen, huvudet, kroppen var helt slö & jag ville mest bara gråta. Tror jag slumrade till i sängen under 30-40 min eller så, medan Nathan låg bredvid mig & pillade på sin iPad. Vid 15:00 gick vi ut på en promenad & köpte hem mat.

Imorgon är det lördag & Halloween & vi har inga planer alls, vi får se hur kroppen mår & hur orken ser ut. Åh så rolig vecka det varit, verkligen....NOT!

Likes

Comments

Nu är hösten i slutfasen, där de färgglada färgerna sakta gått över till mer orange och gult, innan de går över till brunt & försvinner sedan helt, i väntan på snöns ankomst. Varje år, vid den här tiden, när vi närmar oss November, som är en vintermånad, börjar jag hoppas och drömma om en vit & snörik vinter, men år efter år blir jag besviken. Det var länge sedan vi hade en sådan härlig vinter med massa snö, vitt överallt, -5 grader & solsken. Jag saknar verkligen det, att ha alla årstider, på riktigt, fullt ut. 

För er som följt mig ett tag vet att jag är en jul & vinter fantast. Men för mig går dessa två oftast hand i hand. Är det en vinter utan snö & kyla, så blir inte julkänslan den samma för mig. Så har det tyvärr varit de senaste åren, vilket är så tråkigt. Men hoppet är det sista man mister, ellerhur? Så ännu en gång, ännu en vintersäsong hoppas jag på massa snö & kyla lagom till jul. Kan inte vi alla hoppas på det, tillsammans, så kanske det slår in? Så slipper vi ha en lång & evig höst med mörker. 

Snälla vädergudarna, låt snön komma till jul 

Likes

Comments

​Hello! Snart kommer jag att kissa & gråta te, med tanke på så mycket som jag druckit. Läget är rätt oförändrat för mig i alla fall. Halsen gör ont, hostar, ögonen är röda, irriterade & klibbiga. Nathan är dock på bättringsvägen känns det som & det är alltid något. Han har dock sovit som en kratta. Drömmer massa mardrömmar, vaknar mitt i natten ett par gånger & gråter hysteriskt, så vi får gå in & bädda om. Så jag är ganska slut, förutom viruset, är det sömnbrist.

Men jag fortsätter att jobba hemifrån & om mindre än en timma ska jag in på ett möte via telefon som varar i 2 timmar. Huva. Men bättre här hemma är på kontoret i mitt läge. Idag är det dessutom halvdag så jag tänkte jobba till 12:30-13:00 tiden då jag jobbat sedan strax efter 7. 

Jag glömmer alltid bort, när kommer barnen & knackar på och vill ha godis? Är det idag? Imorgon?

Likes

Comments

Var inne hos Morgonkaffet och läste detta inlägg, 10 saker vi som jobbar i kassan älskar att du gör. När jag läst klart den kände jag mig rätt stolt och gav mig själv en klapp på axeln, för jag kunde bocka av alla de 10 punkterna på hennes lista & det fick mig att fortsätta tänka, tänka på det lilla vi alla kan göra i vår vardag för att visa hänsyn till varandra, underlätta ens vardag & sprida lite positiv energi. För oftast krävs det inte så mycket.

Några enkla saker jag tänker på & önskar att andra oxå tänkte på (inklusive några utdrag från Morgonkaffets inlägg):

- När jag packar upp mina varor på rullbandet i kassan tänker jag alltid på följande: Streckkoden åt rätt håll för kassapersonalen, det underlättar jobbet för de & för oss andra går det snabbare att bli klar med köpet. Lägger alltid tyngsta varorna först & lätta/ömtåliga sist. Är vi 2 så packar den ena upp medan den andra packar ned. Jag har alltid mitt kort redo för betalning så fort allt blivit scannat.
- När jag går på gatan eller för trappor håller jag mig på "rätt sida". Jag försöker undvika att ha ögonen i mobilen utan uppmärksammar vart jag går.
- Alltid ge företräde till äldre, gravida, rullstolsburna/skadade & barnvagnar i lokaltrafiken eller andra offentliga platser. Är en plats reserverad för de ovan nämnda, ja då är de det och av en anledning.
- Fråga om någon behöver hjälp & se sig omkring. Vet inte hur många gånger jag fått stånka mig blodig med barnvagnen över trappor när hissar ej fungerat, eller upp för gamla pendeltåg/bussar och annat & ingen har erbjudit sig att hjälpa.
- Inte sura över ett gråtande barn i offentliga rum. TRO mig föräldern i fråga är redan medveten om att det "stör" andra & gör säkert det den kan för att lugna barnet. Ibland går det dessutom inte & då får alla andra förstå att det är ett barn, vi har alla en gång i tiden varit barn. Ge en förstående blick istället, eller låt bli att titta.
- Rökare, tänk på vart ni röker, stå inte vid ingångar/utgångar, inte i busskurer & ja, helst inte bredvid andra människor som inte röker. Om du väljer att själv röka & utsätta dig för det röken gör, anta inte att det är okej för andra att bli utsatta pga dig. Det finns även astmatiker & allergiker.
- Anta inte att bara för att man har barnvagn ska man automatiskt ut ur bussen/tåget sist. Vet inte hur många gånger jag fått stå där precis vid dörrutgången för att försöka komma ut, men andra bara tränger sig förbi. Det är ingen självklarhet, jag har exakt samma rätt att gå ut ur bussen/tåget i den turordningen vi står.
- Håll upp dörren eller hissen för någon som du ser kommer. Det tar 3 sekunder av din tid.
- Försök att inte gå in i andra människor & råkar du göra det, be om ursäkt.
- Går jag på en smal väg & jag ser en barnvagn komma mötandes eller någon med hund eller tunga kassor, ja då hoppar jag ned från den smala vägen & ger plats åt de att gå vidare. Av den simpla anledning att det är lättare för mig att göra det än för de, precis som jag nästa gång är den med barnvagn, hund eller tunga kassor.
- Bemött andra med ett leende. Ett leende gör så mycket, det liksom räcker med den :)
- Var trevlig, tacka, säg hej då, önska en trevlig dag & besvara detsamma om du bemötts av det :)


Jösses, denna lista skulle kunna bli sååå mycket längre, men ni förstår nog vart jag vill komma. Det är dessa simpla saker, man som individ kan ha i åtanke när man är i det sociala rummet med andra, för det gör det offentliga rummet så mycket trevligare & lättare att tillsammans befinna sig i :)

Likes

Comments

​Gjorde en video på min internationella kanal. en video där jag svarar på 16 random frågor :) Är ni intresserade så kika in den, "like" den och prenumerera på min kanal :) Jag pratar på engelska i video!

Enjoy!

Likes

Comments

​God...fuck it, ingen god morgon här inte! Sov superdåligt, Nathan vaknade och gnällde/grät säkert 3-4 ggr inatt, jag har ont i halsen, ögonen är klibbiga, jag hostar & har ont i kroppen. Hela familjen är sjuk i princip, en förjäklig jädrans virus som tagit oss alla. Det är första gången vi alla blir sjuka när Nathan blivit sjuk från förskolan. Fy. 

Jag håller mig fortsatt hemma & jobbar hemifrån. Jag har ju inte feber men det jag har är uppenbarligen smittsamt, så att vara på kontoret fungerar inte riktigt. Det är tur att jag kan sköta mitt jobb hemifrån, det är lättare just nu att göra det från soffan eller köksbordet.

Hoppas vi snart är friska!

Likes

Comments