Varning för långt inlägg, men ack så viktigt. Det är nog inte många som har missat diskussionerna som pågår efter Kartin Zytomierskas deltagande i "Malou efter tio" där man diskutera kroppen, kroppsideal, dess utseende, hälsa, vad som "förespråkas" osv. Jag har sett klippet där Katrin medverkade & även klippet där Natasha (Lady Dahmer) & Anna (Apan satt i granen) Davidsson medverkade. Nog vet vi alla att Katrin Z ofta är i blåsväder för sina åsikter och för att hon står för de, eloge till henne för att hon står för sina åsikter och inte backar, men hennes ordval, sätt att framföra sina åsikter (eller vad det nu än är) gör mig verkligen ledsen och upprörd. För att inte skriva ned en novell vill jag bara lämna några rader av vad jag tänker, tycker & känner.

Jag har, sedan jag var drygt 14-15 år haft en relation till min kropp och mat. Varför jag säger relation är just för att man inte egentligen inte ska ha någon relation till sin kropp och matintag, det är något som är naturligt och som vi alla behöver för att finnas på jorden. Men jag har haft en relation till den och som alla relationer går den i vågor, från positivt till negativt, från naturligt och lyckligt till negativt & krävande. Men en sak vill jag förmedla ut till er alla som läser detta inlägg, sett debatterna som pågått mellan Katrin Z och omvärlden & ja, alla diskussioner som dagligen pågår där en människas kropp och utseende utvärderas.

Vi har bara en kropp, vi har bara ett liv och vi BÖR leva den utifrån det som gör oss lyckliga. Det finns miljarder människor på denna jord, vilket innebär att det finns miljarder olika sorters människor till utseende, kroppsbyggnad, beteende osv. Det finns INGEN (okej förutom enäggstvillingar osv) som är den andra lik och därför kan vi inte förväntas att se likadana ut, glädjas åt samma saker, ha samma värderingar osv. Det är just därför jag vill förespråka att man ska göra det som gör en själv lycklig i livet (så länge det såklart inte skadar andra rent fysiskt eller psykiskt, får då måste man ha det i åtanke av många skäl). Man ska älska sin kropp som den är eller som man vill att den ska vara för ens egna skull, för hälsans och välmåendes skull oavsett vilken kost du äter och hur mycket/lite du tränar. Du känner dig själv och din kropp och därför kan enbart du avgöra detta. Ingen kan avgöra det åt dig. Det är DET jag förespråkar och det är DET alla borde kunna förespråka. Inte förespråka "SMALLT" eller "TJOCKT", inte förespråka "HÄLSOSAMT" eller "OHÄLSOSAMT". Vi vet alla hur kroppar fungerar, vi vet vilka sjukdomar som finns, vi vet vad som kan orsaka de, vi är alla väl medvetna om det. Vi ska förespråka den fria viljan och individens egna val till sitt liv, sin kropp och sitt tycke. Det är bara vi själva som kan göra oss själva lyckliga och identifiera VAD som gör oss lyckliga, oavsett.

Jag lämnar det där och hoppas att ni förstår och tar efter. Vi måste sluta döma andra för det som gör de lyckliga, det de trivs med och hur de väljer att leva sina liv. Vi lever inte deras liv, vi vet inte anledningen till deras beslut och därför KAN och BÖR vi INTE döma de eller uttala oss. Detta gäller givetvis inte bara kroppen/kosten utan allt annat, föräldraskap, karriär, hundägande, klädstil, ja you name it. Låt oss inte göra det enkla och naturliga så mycket mer komplicerat, som vi människor i dagens samhälle är experter på att göra. 

Live, Love & Laugh!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments