Ni är några tappra som kikar in här varje dag trots att det varit dött i drygt en månad. Jag vet inte riktigt hur detta kommer att fortsätta. Med handen på hjärtat har jag inte riktigt saknat att blogga. Jag är just nu i en fas i mitt liv där jag överväger vad som tillför mig värde/lycka, vad jag klarar av att hantera i min vardag, vad som är onödig stress/press mm och i detta har bloggen tyvärr, efter 9 år sakta fallit av. Den har nog fallit av under en längre tid nu, jag har bara inte velat acceptera det, då det varit en så stor del av mitt liv. Jag vet inte om detta är en fas, hade en sådan hösten 2013 tror jag och jag kom tillbaka efter några månader. Men just nu känner jag mig inte redo att komma tillbaka och jag trivs med allt annat "socialt/on the web" i mitt liv för stunden. Jag har gått tillbaka att skriva mycket (för hand!) & annat som ger mig lugn och låter min kreativitet flöda/gro. 

Jag ville bara uppdatera här och låta er (och bekräfta för mig själv för den delen) veta läget. Hoppas ni haft en fin jul & en bra början på det nya året! Ta hand om varandra & vi får helt enkelt se vad framtiden visar!

Do more of what makes you happy!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hörni! Nu är det en sån där ofrivillig eller kanske frivillig paus i bloggandet. Jag känner mig off, det har som ni vet varit mycket denna höst & nu är det sådär jobbigt igen. Jag är förkyld, maken sjuk, magsjuka på förskolan & vi vågar inte utsätta Nathan för att bli sjuk igen, han har liksom inte den kroppsliga möjligheten för det efter 2 veckors RS & tappat 400-500 gram av sin redan taniga kropp. Så efter första dagen på förskolan idag, blir han återigen hemma, nu med sjuka maken (då maken troligtvis är sjuk med samma sak som Nathan hade, då han smittade oss) i några dagar & så får vi hålla kontakt med förskolan över läget.

Jag finner inte samma glädje av att blogga, det har blivit ett måste igen & jag håller redan på att skalar av sådant som tillför mig stress & press, för att min kropp behöver det, då jag går på blodtrycksmediciner. Jag har gåt ur Prematurföreningens styrelse, med sorg, men jag klarar inte av mer just nu. Jag behöver sådant som tillför mig lugn.

Jag är ledsen, men jag är hellre ärlig mot er. Så jag tar en paus, lägger upp inlägg när viljan finns, på riktigt & jag vill dela något med er. Tills dess får ni följa mig på Instagram: beyondparadiise eller aliisaa

Ta hand om er! Jag kommer tillbaka när det känns äkta & rätt i hjärtat! All kärlek till er! ❤️

Likes

Comments

Hello! Ligger i sängen & är förkyld. Japp, ni läste rätt. Bihålorna gör ont, rösten är borta & kroppen är trött. Började igår, men idag blev det snäppet sämre. Hoppas det inte förvärras.

Igår var det julfest med jobbet, det var James Bond tema, alltid roligt med enkla teman. Så kul att se alla så snyggt uppklädda & vissa använde såklart fantasin lite mer. Trevlig stämning, god mat & trevligt sällskap.

Jag var dock inte på topp, och var hemma redan vid 23:00 tiden & däckade i sängen på 2 röda & sov non-stop till 06:30. Inte konstigt att man är sjuk med 2 veckors sjuka Nathan.

Hoppas detta bara är en liten bacill som går över snabbt!

Likes

Comments

​Hej där!

Inte hunnit med mycket idag! Steg upp vid 6, ont i halsen, täppt & smått hängig, åt frukost med mina grabbar, packade ned min väska och får mot jobbet. Har jobbat non-stop, smällt i mig lunch & nu ska jag jobba vidare innan det blir julfest ikväll. 

Det är storm i Stockholm just nu, blåst, regn & mörker. Jag skulle iväg på lunchen och köpa några accessoarer till min look, då det är Bond (som i James Bond, inte bond som i bondgården tema) tema, men jag hoppade det, jag tar bara på mig det jag har med mig och så får det vara. Jag känner mig ändå inte så party-sugen då jag känner en förkylning på gång, inte så konstigt med tanke på hur vi haft & har det hemma med Nathan. Så jag tror det blir en tidig hemgång för mig ikväll & så sparar jag pengar till Taxi hem, istället för smycken & annat jag annars nog aldrig mer kommer att använda.

Snart är det helg, snart!

Likes

Comments

Igår hämtade jag upp ett paket som innehöll denna lilla skönhet. Det är en vintage Louis Vuitton 6 Key Holder. Det är alltså en nyckelhållare/nyckelväska för 6 ringar. Denna är i Louis Vuittons Epi läder, i färgen Zipunga Gold och är från 1996. Den är i toppen skick för att nästan vara 20 år gammal. Det visar bara ännu en gång Louis Vuittons fantastiska kvalité. Jag ville testa detta läder från Louis Vuitton och även nyckelhållaren. Idag har jag en key pouch & den vill jag kunna låta vila lite, då den inte längre tillverkas i denna färg & jag ÄLSKAR den. Jag fick den för ett otroligt pris, på riktigt, 26 dollar betalade jag för den. Det är ca 240 kronor. Japp, ni läste rätt. Vilket fynd jag gjorde på eBay. Otroligt. Ser fram emot att använda denna nu & berättar mer om den efter ett tags användning.

Likes

Comments

Morrn alla! Börjar känna mig smått förkyld, tror jag, halsen var lite risig imorse och jag börjar känna mig lite smått "täppt" högre upp på näsbenet, ja ni vet, där uppe bakom ansiktet (jösses vilken förklaring). Hoppas verkligen inte att jag blivit smittad av Nathan, men sen vore sannolikheten rätt stor & omöjlig att förhindra. Hur som, varit på jobbet i vanlig ordning denna vecka sedan 06:30, men idag jobbar jag enbart till 12:00, tar ut lite övertid som jag samlat på mig i veckan. Ska bli skönt, då jag inte jobbat hemifrån en dag denna vecka, som jag annars försöker göra, men nu när maken är hemma med sonen, kändes det inte lika aktuellt.

Gårdagen gick som vanligt i ett nafs. Jag var iväg och hämtade ett paket efter jobbet (ni får se vad det är i ett senare inlägg idag), åkte sedan hem, lagade mat med Nathan i vanlig ordning (älskar det, vår lilla grej), vi åt middag & sedan var det mys i soffan innan det var dags för sängen. Vi öppnade andra påsen i julklappskalendern igår, jag kommer inte att lägga upp ett inlägg för varje vi öppnar, men då och då. Igår fick han den första delen i ett litet trätåg, som vi ska bygga på under julgrannen under de närmaste dagarna via julklappskalendern. :) Efter att han somnade tog vi upp julklappar som maken hämtade upp från posten igår & så gömde vi de. Hemmet är fylld med gömda klappar, som jag ännu inte har slagit in. Jösses, måste nog göra det snart.

Annars är Nathans läge oförändrad. Feber, hemsk hosta, slem osv. :( Det gör verkligen så ont inom en, jag vill bara att han ska bli frisk NU NU NU! :(

Likes

Comments

Igår var det dags för Nathan att öppna sin första påse i julklappskalendern. Han var spänd & glad & blev positivt överraskad när han såg vad det var :) I påsen var det en julgranskula, med en julig Musse & Pluto på och kulan öppnades och hade lite choklad i. Han blev såklart mest glad över att få hänga kulan på granen :) 

Sen vill jag bara tillägga att det är varje familjs val, vilja & tradition att ja en jul/advents kalender, eller inte för den delen. Jag växte upp med en julklappskalender, mina bröder med & vi är inte mindre tacksamma för det lilla i livet, vad som betyder mest & uppskattade/älskade inte våra föräldrar mer eller mindre pga det. Idag, när jag är äldre uppskattar jag mina föräldrar fina tradition med julklappskalendern, det är en av många fina minnen och traditioner jag minns från min barndom som jag för vidare till Nathan. Det handlar absolut inte om att man ger sitt barn "fel bild" av vad som har värde i livet, eller förstör de, traditioner som denna har inget med vilka värderingar man lär sitt barn. Som sagt, jag & mina bröder växte upp med en julkalender & vi vet mycket väl värdet av allt i livet, vad som betyder något osv. Så snälla, än en gång, döm inte föräldrar & deras val, dra inte förhastade slutsatser om att dessa barn blir "förstörda" eller hur fel det är. Det är inte materiella saker, färger mm som uppfostrar barn eller ger de värderingar, så låt oss skilja på det :) 

Så, då var det sagt :) 

Likes

Comments

Igår skrev jag på Instagram & Facebook:

"Jag blir verkligen genuint ledsen/arg över när folk viftar bort RS: "Ja, men för barn i denna ålder är det som en vanlig förkylning." 😫 Jag vet att mycket är kopplat till okunskap kring för tidigt födda barn, infektionskänslighet & astma. Men snälla rara, gör inga förutfattade meningar, för du har till 99% ingen aning om vilka förutsättningar mitt barn har inför RS viruset. Jag är tacksam att vi inte behöver bli inlagda eller sondmata honom (än i alla fall) Men han är inne på sjukdag 8 (9 imorgon) med feber, en hemsk hosta, slem upp till öronen, svår andning, äter minimalt, får inhalera flera gånger om dagen, sover knappt pga den besvärliga hostan & tappar vikt på sin redan lilla kropp. Det gör så ont, enda in i själen att se honom så dålig, så länge. Jag skulle kunna & kommer att tjata öronen av folk att alla barn inte har samma förutsättningar för att klara av förkylningar, virus & influenser. Tjata öronen av hur jädrans viktigt det är att inte skicka iväg sitt sjuka barn till förskolan för tidigt. Ska man vänta 24, 48 eller 72 timmar av symptoms frihet, ja men snälla rara GÖR DET för allas bästa, inte bara ert barns bästa men för alla andra barn & speciellt för de som blir hårt drabbade. Tänk om ALLA kunde tänka på det, TÄNK!? Skriver med gråten i halsen & hjärtat i tusen bitar! 💔"

Detta vill jag givetvis dela med mig av här med. Reaktionerna jag fick var många, stödjande och förstående & det värmer & ger hopp. Jag vet att det är många som faktiskt tänker som vi tänker, men jag vet att det samtidigt finns desto fler som inte gör det, både av okunskap och för att de själva inte är i vår (och andra med infektionskänsliga, för tidigt födda barn eller med astma eller andra svårigheter) båt och inte riktigt kan relatera eller förstå. Men jag vill tro att det hela är väldigt enkelt. De älskar sina barn, vill se de friska glada & hela, precis som vi gör & det är det enda som SKA betyda något & det får man förstå & respektera. Är du inte i en persons skor, döm inte, anta inte & förminska definitivt inte det, för du upplever inte det de upplever.

Jag har tidigare skrivit om detta med smittor, inte ta barn för tidigt tillbaka till förskolan, ni kan läsa det HÄR. Inget har ändrats sedan jag skrev det inlägget, om inte bara förstärkt min vilja att fortsätta informera och "utbilda" i hur olika förutsättningarna för varje individuell barn & familj är, när ett virus är på språng. Det var fler som delade med sig av att deras barn som blivit smittade med RS, både känsliga barn men även barn som annars har stark immunförsvar, att de blev riktigt hårt påverkade. Detta visar ännu en gång att inte alla barn har samma förutsättningar, vissa har det lite mildare medans för andra kan livet sig självt vara i fara.

Jag vill ännu en gång be er som läser detta, tänka på 2 simpla saker för allas bästa:

1. Som med allt annat, låt oss inte döma/förminska en förälders oro eller en sjukdoms påverkan. Vi kan inte, för något i världen veta hur denne förälder eller barn har det, vi har ingen aning om vad de går igenom & hur de upplever det. Det kanske är fullt normalt/naturligt för dig och "a walk in the park" men för andra kan det inte vara det, av flertal anledningar, som de ännu en gång inte ska behöva förklara eller slåss för. Alla har sin rätt att uppleva något på sitt sätt, oroa sig på sitt sätt osv. Förminska inte, det underlättar verkligen inte för den som har det tufft, oavsett hur "lätt" det kan vara för dig i liknande läge.

2. Respektera. Ännu en gång, respektera & följ de riktlinjer som finns för smittor, ska ett bara vara hemma symptomfri i 24, 48 eller 72 timmar, snälla, rara gör det. Inte bara för ditt barns bästa som får vila upp sig ordentligt från en smitta, men även för andras skull, andra barnen, speciellt de som är känsligare & även för pedagogerna. När smittor sprids påverkar det alla, på en större radie än det man själv tror. Respektera att inte ALLA barn har samma förutsättningar för smittor. En simpel förkylning för ditt barn kanske innebär något betydligt mer för ett annat & det minsta man kan göra, är att hålla sig till riktlinjerna & på så sätt hjälpa till att inte sprida sjukdomar. Jag vet mycket väl att VAB kostar arbetstid och pengar, tro mig, vi har hundratals VAB-dagar varje år. Nu är vi som sagt inne i VAB-dag 9, under årets mest kostsamma månader, November & December. Men vi har inget val.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva, förklara, ge er en inblick i hur vår vardag har sett ut i 9 dagar, vilken oro jag har inom mig, vilka gamla neonatalminnen väcks till liv osv. Men jag besparar er & hoppas, innerligt att ni förstår att det enda jag vill, precis som ni vill, är att se mitt barn friskt, piggt & glatt. Det är allt vi föräldrar i det stora hela vill för våra barn & om vi hjälps åt att ge varandra de bästa förutsättningarna & drar vårt strå till stacken, så tror jag att vi i alla fall gör det vi kan för att undvika massiv spridning av smittor, i den mån det går, även om den är minimal. Det här är inte den första gången jag skriver om detta & förmodligen inte den sista. Det ,å verka tjatigt, men vi vet alla att detta behöver spridas & påminnas om, om och om igen.

Ta hand om er!

Likes

Comments

God morgon! Mer levande än död, i vanlig ordning. Sömnlös, eller ja, för lite sömn, natt nummer...8?! Ni förstår nog hur hårt det i längden tar på en och det sjuka lilla barnet. Det kommer att komma upp ett inlägg, från en mammas trasiga hjärta, senare idag, med en önskan om respekt och annat. Ni får gärna läsa den & dela den i den mån ni vill.

Gårdagen gick åt jobb i vanlig ordning, jag jobba 2 timmar extra för att jag ska hem tidigare på torsdag, så jag jobbar in lite timmar & börjar tidigare (är på kontoret 06:30 varje dag nu när Nathan är hemma). Väl hemma var det middagstillagning och sedan mys med min sjukling innan det var dags för sängen. Idag ska jag hämta ut ett efterlängtat paket, ännu en vintage sak från Louis Vuitton :) Så ni får säkert se en video eller bilder senare, annars får ni kika min internationella instagram: beyondparadiise.

Ni får ha en bra dag & ta hand om varandra!​

Likes

Comments