Blivit illa berörd som så många andra av den tragiska händelsen som inträffade i Trollhättan igår. Oskyldiga liv har tagits. En individ, som så många gånger, dagligen, varje sekund, runt om i hela världen, tog sig rätten att ta makten över andra människors liv & valde att avsluta de. Oavsett anledning, oavsett bakgrund & oavsett vart i världen detta skett, så är det fruktansvärt fel & fruktansvärt tragiskt. Idag är vi alla från Trollhättan, igår läste vi om detta på en annan kontinent & idag händer detta på den landmassan vi lever på. 

Människan glömmer så lätt, sin historia, den glömmer så lätt alla människor som genom tiderna fått ge sina liv för att försöka bana väg till oss & våra barns framtid. Vi glömmer bort vad världen en gång stod enad emot mot, men även det världen en gång lät hända & låter ske, varje dag. Vi är alla uppbyggda på samma sätt, av samma materia, vi har alla samma förutsättningar till den fria viljan & vi vet alla, vad som är rätt & fel. Vi är alla människor oavsett de ytligt synliga olikheterna & det moraliska vi drivs av i våra ständiga beslut. Vi får aldrig glömma att det bara finns en gemensam fiende i denna värld, det finns bara en man kan skylla allt ont i världen på & det är människan. Det är vi som kommer att förinta mänskligheten & den jord vi lever på, så länge vi ser oss olika från varandra & vi ser oss överlägsna. 

Men vi får aldrig glömma, att även vi, är de enda på denna jord som aktivt kan fatta beslutet, att nu får det vara nog & ändra ödet vi rör oss mot. Men idag sörjer vi de oskyldiga som inte längre är på jorden med oss & vi hoppas, ännu en gång, att deras död inte varit förgäves, att vi lärt oss något & att vi är ett litet steg närmare i kampen om den globala rättvisan om allas lika värde & förintelsen av allt ont. 

Hoppet är det sista vi mister, kärlek & respekt är allt vi behöver! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments