God morgon alla fina! Idag jobbar jag hemifrån då jag har 2 läkarbesök idag. 09:50 ska blodtrycksmätaren tillbaka och senare på eftermiddagen har jag tid med läkaren för att få resultat och vägen fram. Kan inte säga att det blev mycket sömn inatt då mätaren tog trycket 1 gång i timmen. Men detta inlägg skulle inte handla om det.

Idag är det Världsprematurdagen och för er som är nya till min blogg, så kan jag dela med mig av att min son föddes 2 månader för tidigt, han kom i vecka 31+5 efter att jag legat på sjukhus i drygt en månad pga att jag blev sjuk i svår havandeskapsförgiftning (det är även pga av den jag än idag kollar & har strul med trycket och andra saker). Han föddes med kejsarsnitt med sina 40 cm och 1653 gram. Vi låg på neonatalen i 1 månad och därefter hade vi hemsjukvård i drygt 3 veckor. Vi är evigt tacksamma för den fantastiska neonatalvården vi har i Sverige och alla vardagshjältar som vårdade oss och vårt lilla liv. Samtidigt vet vi att så otroligt mycket jobb kvarstår runt om i världen men även mycket i Sverige kring vården och stödet efter att man lämnat neonatalen.

Varje år hålls ett seminarium och ni kan se årets HÄR. Jag skulle egentligen varit där på plats men med läkarbesök och annat fick jag tyvärr ställa in, men jag kommer att följa seminariet via nätet, gör det du med.

Skickar en extra stor kram till alla prematurföräldrar, alla prematurer, både de som kommit hem och de som ligger inne. Jag vet exakt hur de båda känns. Vill du engagera dig eller bara vara mer informerad om vad som sker osv så besök Svenska Prematurförbundet och hitta din lokala förening. Jag sitter som adjungerad medelm i styrelsen för Stockholms lokala prematurförening. Vi finns såklart även på Instagram och på FB,

Ibland är de allra minsta, de allra starkaste!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments